Bojovala za právo na bývanie, teraz je bez domova

Čína, akcia začala 8.12.2017, petícia je stále aktívna

Ni Yulan už roky statočne čelí šikane zo strany autorít, lebo sa postavila za ľudí, ktorých vysťahovali z ich domovov. Bývalá právnička podporovala množstvo ľudí, ktorých vyhnali z ich príbytkov kvôli lukratívnym stavebným projektom. Sama patrila k tisíckam tých, ktorých domy boli zdemolované počas príprav na Olympijské hry v Pekingu v roku 2008.

Vláda reagovala na jej aktivizmus tak, že začala šikanovať ju aj jej rodinu v nádeji, že sa vzdá svojich aktivít. Opakovane ju zadržali a vo väzbe ju bili tak veľmi, až zostala pripútaná na invalidný vozík. Prenasledovali ju takmer 20 rokov, odpočúvali ju aj jej rodinu, vyhrážali sa im a vysťahovávali ich z jedného príbytku za druhým.

V marci 2016 jej autority nedovolili vycestovať do USA, kde si mala prebrať medzinárodnú cenu za svoju odvahu. V apríli 2017 vtrhli do jej prenajatého bytu neznámi muži a vyhodili ju spolu s jej manželom a dcérou von. Ni Yulan s manželom boli nútení prespávať na ulici. Teraz majú dočasné ubytovanie a žijú pod neustálym drobnohľadom polície. Napriek tomu Ni Yulan plánuje aj naďalej pomáhať ľuďom, aby sa mohli postaviť za svoje práva. Teraz je rad na nás, aby sme sa postavili my za ňu.

Podporte výzvu : Zastavte obťažovanie Ni Yulan a jej rodiny on-line

• Wang Xiaohong: Director of Beijing Municipal Public Security Bureau, Beijing Municipal Public Security Bureau

• aby Čína prestala prenasledovať Ni Yulan a jej rodinu.