USA musí stiahnuť obvinenia voči Julianovi Assangeovi!

Spojené štáty, akcia začala 20.2.2020, petícia je stále aktívna

Zodpovedné orgány v USA musia zrušiť obvinenia zo špionáže a všetky ostatné obvinenia voči Julianovi Assangeovi, na ktorých sa zakladá žiadosť USA o jeho vydanie, a tým umožniť jeho bezodkladné prepustenie!

4.5.2020

Ďalšie súdne pojednávanie vo veci vydania do USA prebehne najskôr v novembri 2020

Súdne pojednávanie vo veci vydania Juliana Assangea do USA bude pokračovať najskôr v novembri 2020. Dôvodom je fakt, že JA nemá v čase crazy COVID-19 šancu dostatočne pripraviť svoju obhajobu a komunikovať so svojím právnym tímom. Assange čaká na súdne pojednávanie vo väzení a Amnesty aj naďalej žiada jeho prepustenie.

Neoblomná snaha americkej vlády o prenasledovanie Juliana Assangea za zverejnenie odhalených dokumentov, ktoré obsahovali aj informácie o možných vojnových zločinoch armády USA, je jednoznačne veľkým útokom na právo na slobodu prejavu.

Obvinenia voči Julianovi Assangeovi vychádzajú priamo zo skutočnosti, že v rámci svojej práce pre WikiLeaks zverejňoval odhalené dokumenty. Toto konanie samé osebe by nemalo byť trestné a predstavuje bežnú súčasť profesionálnej práce investigatívnych novinárov a novinárok.

Potenciálny ochromujúci účinok na novinársku obec a ďalších ľudí, ktorí odhaľujú previnenia štátnych orgánov prostredníctvom zverejňovania informácií získaných z dôveryhodných zdrojov môže mať vážny dosah na právo verejnosti na informácie o činnosti a plánoch svojej vlády. Všetky obvinenia vznesené voči Assangeovi za takúto činnosť musia byť zrušené.

Apelujte spolu s nami na americké úrady a žiadajte stiahnutie všetkých obvinení voči Julianovi Assangeovi, ktoré súvisia s jeho investigatívnou prácou v rámci WikiLeaks.

Podporte výzvu - on-line

Chcem byť pravidelne informovaný o prípadoch (e-mailom alebo cez SMS) a súhlasím so spracovaním osobných údajov podľa Zásad o ochrane osobných údajov AI SK

• William P. Barr: Generálny prokurátor Spojených štátov amerických

• stiahnutie všetkých obvinení voči Julianovi Assangeovi, ktoré súvisia s jeho investigatívnou prácou v rámci WikiLeaks